Yatırımcılar Dikkat! Bitcoin’de Bu Veriler Hayati Önem Taşıyor!

2 years ago 95

Kripto para piyasalarında yaşanan hareketli bir günün ardından önde gelen bir kripto para analisti, Amerika Birleşik Devletleri’nin açıkladığı enflasyon verilerinin Bitcoin (BTC) üzerinde bir baskı oluşturduğundan takipçilerini olası fiyat hareketleri konusunda uyardı.

Enflasyon Verilerinin Bitcoin'e Etkisi

Yeni bir strateji oturumunda uzman kripto para analisti Benjamin Cowen Youtube üzerinden 768.000 abonesine enflasyonun hızlandığını belirterek lider kripto para birimi olan Bitcoin’in üzerinde etkisi hakkında yatırımcıları bilgilendirmek adına açıklamalarda bulundu. Kıdemli analist konuşmasında şunları söyledi:

İnsanlar çoğunlukla genel olarak kripto para birimlerine ve özellikle Bitcoin’e ilgi duyuyorlar. Konuşmalarımda en çok bahsettiğim şey bu, ayrıca haberleri sevmediğini de görebilirsiniz. Zamanımın çoğunu, Bitcoin’de yaşanan düşüşlerin sonuna gelindiğini mi yoksa dip seviyenin henüz bu aşamada yaşanmadığını anlamaya çalışmak için harcadım. Kripto para biriminin yukarı yönlü hareketi oldukça yavaş seyrediyor. Birçok yatırımcı her iki durumunda yaşandığını düşünüyor. Ancak belirleyeceğiniz dip seviye üst değeri nereden ölçtüğünüze bağlı. Daha önce de söylediğim gibi, Fed politikası ve yaşanan yüksek volatiliteden dolayı temkinli olmanın en mantıklı yol olduğunu düşünüyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz makroekonomik koşullarda, pozisyonlarımıza oldukça dikkat ederek temkinli hareket etmeliyiz.

Faiz Artışına Dikkat!

Öte yandan kıdemli analist Merkez Bankası’nın uyguladığı faiz artışı konusunda dikkat etmesi gerektiğini ve Bitcoin’in fiyat hareketinde en olası yol tahminlerini paylaşarak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Önümüzdeki haftalarda piyasa biraz daha durulduktan sonra gerçekten fiyatlanmaya başlayınca neler olacağını göreceğiz. Yüz baz puanlık faiz artışı, bunun en olası senaryo olduğunu düşünmesem de kripto para piyasaları, mevcut konumda olası bir faiz artışını dikkate alınması gereken önemli bir durum olduğunu söylüyor.  Yakında hep birlikte öğreneceğiz.

Bitcoin yazı kaleme alındığında 19.860 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article