Yatırımcılar Dikkat: “Bitcoin’de Yeni Düşüş Gelebilir”

2 years ago 91

Kripto para piyasasını ele alan bir program olan Coin Bureau’nun sunucusu Guy, yüksek enflasyonun piyasalar üzerindeki etkisine bahsederek birtakım önemli uyarılarda bulundu.

Yüksek Enflasyonun Bitcoin Etkisi

Guy Youtube üzerinden 71.400 abonesine geçen ayki enflasyon rakamlarının piyasalar üzerinde şok etkisi yaratığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

%9.1. Bu sayı Haziran ayı için dün elde ettiğimiz ABD enflasyon rakamıydı ve piyasayı oldukça şaşırttı. Mayıs ayı rakamı %8,6 ve dünkü açıklama için beklenti %8,8 idi. Pek çok insan %9 demiyordu ama rakamlar artmaya devam ediyor. Bu oran ABD’nin kırk yıl içerisindeki en yüksek seviyesi.

Guy daha sonra enflasyon verilerinin kripto para piyasaları üzerindeki olası etkilerini ele alarak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Açıklanan enflasyonun ve Fed’in izlediği politikanın kripto para piyasaları üzerindeki etkisi incelendiğinde, yaşanılan ilk derin düşüşlerin etkisinden küçük çaplı bir toparlanma olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Fed’in bir sonraki faiz artırımında gerçekten 100 baz puanlık bir artış görürsek, bu durum kripto para piyasasında yeni bir çöküşe yol açabilir. Olası düşüş beklentimin nedeni ise eşi benzeri görülmemiş bir hareket olması ve içinde bulunduğumuz ekonomik girdabın tüm ciddiyetini işaret etmesidir. Ancak faiz artışı beklenenden daha az olursa, en azından geçici bir süre piyasalar için bir rahatlama olabilir.

Bitcoin’de Yeni Düşüş Gelebilir

Popüler sunucu son olarak kripto para piyasalarında yeni sıkıntılı süreçler olabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

Kısa ve orta vadede hala çok fazla ters rüzgar görüyorum… Kripto para piyasalarını aşağı çeken benzersiz zorluklar var. Örneğin Voyager'ın dünkü iflasına ek olarak, Celsius nihayet Bölüm 11'e girdi. Bu durumların herkes tarafından hissedilecek çok fazla yansıması olması muhtemel. Bunların yanı sıra gün geçtikçe daha da çekişmeli hale gelen Three Arrows Capital olayı var.

Read Entire Article