Yatırımcılar Dikkat! Bitcoin Ve Ethereum’da Bu Seviyeler Kritik!

2 years ago 79

Ethereum'un (ETH) Proof-of-Stake'e (PoS) geçişinden önce kripto para piyasası yüksek volatiliteye maruz kaldı. Birleşme tarihi yaklaştıkça, Bitcoin (BTC) ve Ethereum önemli bir fiyat hareketine hazırlık aşamasında olabilir!

Bitcoin ve Ethereum Risk Altında

Kripto para devleri Bitcoin ve Ethereum, son 24 saat içerisinden yaklaşık %7 oranından fazla geri çekildi ve bu durum kademeli düzeltme riskini artırmış olabilir. 220 milyon dolardan fazla uzun pozisyon tasfiye edildiğinden, son satışlar yatırımcılarda bir panik havası oluşturdu. ABD Ağustos ayının enflasyon oranının analistlerin beklentilerinden daha az düştüğüne dair açıklanan raporun ardından Ethereum'un, Proof-of-Stake’e geçişine ilişkin artan spekülasyonlara ağırlık vermiş gibi görünüyor.

Bitcoin’de 50 günlük hareketli ortalama, kripto para biriminin yükseliş trendini reddetti. Fiyatlar düşmeye devam ederken, günlük grafikte en yakın destek seviyesi, geçen ay geliştirilen paralel bir kanalın alt sınırı gibi görünüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin 18.700 dolar seviyesine tutunamazsa, Haziran 2019'un en yüksek seviyesi olan 13.880 dolara doğru bir düşüş beklenebilir. Bitcoin'in karamsar görünümü geçersiz kılma ve 200 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 29.000 dolar bandına ilerleme şansına sahip olması için destek olarak 50 günlük hareketli ortalamayı 22.000 dolardan kazanması gerekebilir.

Ethereum'da Kritik Seviye

Öte yandan Ethereum günlük grafiğinde bir baş-omuz modeli oluşturduğu için fiyat konusunda sorun yaratabilir. ETH'nin 1.500 doların altına gerilemesine sebep olan satış baskısındaki artış, muhtemelen bu düşüş oluşumunu doğrulayacaktır. Bu durum gerçekleşirse Ethereum %30 oranında yaşanabilecek bir düşüş ile 1.000 dolar seviyesine kadar bir düzeltme yaşayabilir.

Ethereum'un düşüş tezini geçersiz kılmak için bir U dönüşü yapması ve günlük 1.800 doların üzerinde bir kapanış yapması gerekebilir. Eğer bu gerçekleşirse, Ethereum muhtemelen 2.100 dolar seviyesinden 200 günlük hareketli ortalamaya doğru ilerleme gücü kazanabilir. Birleşme etrafındaki beklenti miktarı göz önüne alındığında, yaşanan volatilite de bir artış beklenebilir.

Read Entire Article