Yatırımcılar Dikkat! Bitcoin Ve Ethereum’da Kritik Bölge!

2 years ago 92

Piyasalarda yaşanan kripto kışı etkisini sürdürürken, kripto para devlerinden olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum’da (ETH) son durum ne? İşte fiyat tahminleri!

Bitcoin (BTC)

Lider kripto para birimi Bitcoin, son birkaç gündür 19.520 dolar ile 20,576 dolar arasındaki dar bir aralıkta hareket ediyor. Yaşanan volatilite piyasadaki boğalar ve ayılar arasındaki kararsızlığı gösterir. Kripto para biriminin fiyat hareketinde etkili olmaya çalışan boğalar düşüşü satın alsa da, genel direnci aşamadılar.

Bununla birlikte düşen 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) ve negatif bölgedeki göreceli güç endeksi (RSI), fiyatın 19.520 doların altına kırılma olasılığını arttırabilir. Belirtilen seviyenin altına gelecek bir kırılma, BTC/USDT paritesini 18.910 dolar ile 18.626 dolar arasında bulunan güçlü bir destek bölgesine düşürebilir. Ancak alıcıların bu bölgeyi iyi savunması bekleniyor. Verilen savunma ile kripto para biriminin fiyatı 20 günlük EMA'nın üzerine çıkarsa, parite 50 günlük basit hareketli ortalama seviyesi olan 22.253 dolara yükselebilir. Ayrıca boğaların 25.211 dolara doğru olası bir ralli bu engeli aşması gerekecek.

Varsayımın aksine ayılar fiyatı 18.626 doların altına düşürürse, parite bir sonraki destek seviyesi olan 17.622 doları yeniden test edebilir. Bu desteğin altında bir kırılma, düşüş trendinin yeniden başlamasına işaret edebilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum 31 Ağustos'tan bu yana 20 günlük EMA seviyesi olan 1.605 dolar ile baş ve omuz formasyonu, boyun çizgisi (H&S) modeli arasında sıkıştı, ancak bu dar aralıktaki ticaretin uzun süre devam etmesi pek mümkün olmayabilir.

Alıcılar ETH’nin fiyatını 20 günlük EMA'nın üzerinde çıkarır ve sürdürürse, ETH/USDT paritesi 1.700 dolar seviyesinde bulunan genel dirence doğru yükselebilir. Belirtilen bölge göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviye çünkü bunun üzerinde bir kırılma ve kapanma, boğaların tekrar kontrol altına alındığını gösterebilir. Olası yükseliş senaryosunda parite daha sonra 2.030 dolara ve daha sonra düşüş trendi çizgisine kadar yükselebilir.

Öte yandan fiyat 1.422 doların altına gerilerse, varsayılan yükseliş görünümü yakın vadede geçersiz kılınabilir. 1.422 seviyesinin kırılması halinde parite önce 1.280 dolara ardından 1.050 dolara kadar gerileyebilir.

Read Entire Article