Yatırımcılar Dikkat: Bitcoin Ve Ethereum İçin Kritik Seviyeler!

2 years ago 92

Kripto para piyasalarında uzun süredir devam eden sert düşüşün ardından gelen küçük çaplı yükseliş ile birçok yatırımcı zararlarının bir kısmını karşıladı. Lider kripto para birimi Bitcoin’de (BTC) yukarı yönlü hareket devam edecek mi? İşte Bitcoin ve Ethereum'un fiyat tahminleri!

Bitcoin (BTC)

Kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin, 21 Temmuz tarihinde 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) olan 22.683 dolar seviyesinin altına geriledi. Ancak belirtilen günün mum çubuğu grafiği incelendiğinde yaşanan düşüşte boğalar agresif bir şekilde satın alma gerçekleştirdi. Ayrıca boğalar şu anda fiyatı 23.363 dolarda yani genel direncin üzerinde tutmaya çalışıyor.

Yükselen 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) ve pozitif bölgedeki göreceli güç endeksi (RSI), direncin zayıf bölgesinin yukarı yönlü olduğunu gösteriyor. Boğalar Bitcoin’in fiyatını 23.363 dolar ile 24.276 dolar arasında bulunan direnç bölgesinin üzerine çıkarırsa, yükseliş momentumu artabilir ve BTC/USDT paritesi 28.171 dolara ve ardından 30.000 dolara kadar yükselebilir.

Bu varsayımın aksine fiyat 20 günlük EMA'nın altına düşerse, ayıların kripto para piyasaları üzerindeki hakimiyetini gösterecektir. Bu desteğin altında bir kırılma ve kapanma, avantajı ayıların lehine çevirebilir.

 

Ethereum (ETH)

Lider akıllı sözleşme olan Ethereum’un (ETH) fiyatında yaşanan geri çekilme 21 Temmuz tarihinde 1.605 dolar seviyesinde sona erdi. Yükselen 20 günlük EMA ve aşırı alım bölgesine yakın RSI, alıcılar için bir avantaja işaret ediyor. Ayrıca boğalar, kripto para biriminin fiyatını 1.700 dolar seviyesinden genel direncin üzerine çıkarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa, ETH/USDT paritesi ivme kazanabilir ve 2.000 dolarlık psikolojik seviyeye yükselebilir.

Aksi bir durum yaşanır ve Ethereum’un fiyatı 1.700 dolar seviyesinin altına gerilerse, ayıların belirtilen seviyeyi agresif bir şekilde savunduğunu gösterir. Parite daha sonra birkaç gün için 1.600 ila 1.700 dolar arasında konsolide edebilir. Ayrıca bu desteğin altına yaşanılacak bir kırılma, pariteyi 20 günlük EMA'ya çekebilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article