Yatırımcılar Dikkat: Bitcoin Ve Ethereum İçin Tehlikeli Seviyeler!

2 years ago 91

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 22.000 dolar seviyesinin üzerinde tutunma çabası devam ediyor. Son bir hafta içerisinde Bitcoin fiyatı 20.000 dolar ile 23.000 dolar arasında değişiklik gösterdi. İşte kripto para piyasalarının amiral gemisi olan Bitcoin ve Ethereum’un (ETH) fiyat analizi!

Bitcoin (BTC)

Bitcoin 25 Temmuz tarihinde 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) olan 21.738 dolar seviyesinin altına geriledi. Düşüş hareketiyle kripto para birimi simetrik üçgen modeline yeniden girdi. Ayrıca 20 günlük EMA düzleşti ve göreceli güç endeksi (RSI) orta noktanın hemen altında. Kripto para biriminin fiyatı birkaç gün boyunca destek hattı ile 24,276 dolar seviyesi arasında sıkışıp kalabilir.

Bununla birlikte alıcılar fiyatı hareketli ortalamanın üzerine çıkarırsa, BTC/USDT paritesi 24.276 dolar seviyesinden genel dirence yükselebilir. Ancak yeni bir yukarı yönlü hareketin başlangıcının oluşabilmesi için bu engeli aşmak zorunda kalacaklar.

Bu olasılıkların aksine kripto para biriminin fiyatı hareketli ortalamanın altına düşerse, parite destek hattına kadar gerileyebilir. Belirtilen seviyenin altında bir kırılma Bitcoin’in fiyatının 18.626 dolara ve ardından 17.622 dolara doğru bir düşüş ivmesine yol açabilir.

Ethereum (ETH)

Piyasa değerine göre en büyük ikinci altcoin Ethereum genel direnç seviyesinin altına geriledi. 26 Temmuz tarihinde 20 günlük EMA seviyesi olan 1.406 dolar seviyesine bir düşüş yaşadı. Kripto para biriminin grafikleri incelendiğin daha düşük seviyelerde, güçlü alımlar yapıldığını görülüyor.

Ethereum’un fiyatını boğalar 1.700 dolardan genel dirence çekmeye çalışacaktır. Bu durum dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye. Çünkü belirtilen seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, trendde potansiyel bir değişime işaret edecektir. Olası durumda ETH/USDT paritesi 2.000 dolara yükselebilir.

Tüm bunların aksine parite 20 günlük EMA'dan güçlü bir toparlanma sağlayamazsa, kripto para biriminin fiyatlamasında önemli değişiklikler görülebilir. Toparlanma olmaması durumunda Ethereum’un fiyatının 1.280 dolara kadar düşme olasılığı artabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article