Yatırımcılar Dikkat! Bu Altcoin Yüzde 50 Düşüş Riskiyle Karşı Karşıya

2 years ago 119
Yatırımcılar Dikkat! Bu Altcoin Yüzde 50 Düşüş Riskiyle Karşı Karşıya

Yatırımcılar, kripto para piyasasında yaşanan sert düşüşlerle birlikte büyük zararlarla karşı karşıya kalabiliyor. Önemli bir teknik analiz modeli bu popüler altcoin’in daha fazla düşüş riski taşıdığını gösteriyor.

İşte yatırımcıların dikkat etmesi gereken seviyeler;

Bu Altcoin Fiyatı %50 Düşebilir

Popüler kripto para birimi Polygon (MATIC), 27 Aralık 2021’de 2,92 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden %40’tan fazla düşüş yaşadı. Ancak klasik bir teknik göstergeye göre, altcoin önümüzdeki seanslarda daha fazla düşüş riskiyle karşı karşıya.

Piyasa değeri bakımından en büyük 15. kripto para birimi olan Polygon (MATIC), yakın zamanda düşüşe geçti ve ardından yukarıya doğru bir toparlanma gerçekleştirdi. Polygon’daki bu fiyat hareketleri, teknik analizde kullanılan önemli bir patern olan ters çevrilmiş fincan ve kulp gibi görünen bir modelin oluşmasına yol açtı.

“Mükemmel” bir senaryoda, ters çevrilmiş fincan ve kulp modeli, popüler altcoin’de ileriki seanslarda bir gerileme için zemin hazırlayabilir. Öyle ki fiyat, kırılma seviyesinden ölçüldüğünde, kurulumun tepesi ve altı arasındaki maksimum mesafeye eşit uzunluktaki seviyelere doğru bir düşüş başlatabilir.

Dolayısıyla, MATIC “kulp” aralığından, düşüş eğilimini kırarsa, kısa vadede mevcut fiyatın yaklaşık %50 altına, yani 0,86 dolara kadar bir geri çekilme yaşayabilir.

Bununla birlikte Polygon‘un piyasa değeri yaşanan son düşüşlerin de etkisiyle 18.10 milyar dolardan 12.96 milyar dolara düştü ve MATIC’in token başına fiyatı aynı dönemde %30’un üzerinde bir düşüşle 1.73 dolara geriledi.

Polygon’da Artış Bekleniyor Mu?

Popüler altcoin Polygon (MATIC), olası bir fiyat toparlanması için şu anda bir destek birleşmesini tekrar test ediyor. Bununla birlikte, yukarı yönlü bir geri çekilme, MATIC’in, negatif eğimli bir trend çizgisi (siyah) şeklinde yakın bir direnç seviyesini yeniden test etmesine neden olabilir.

Sonuç olarak, MATIC‘de yükseliş görünümü ancak belirleyici bir toparlanma, yani işlem hacimlerinin yanı sıra fiyatların artması durumunda ortaya çıkabilir.

Aksi takdirde, MATIC, deneyimli kripto para analisti Tom Bulkowski‘ye göre %62 başarı oranına sahip olan ters çevrilmiş fincan ve kulp modelini tamamlama riski ile karşı karşıya kalacak.

Read Entire Article