Yatırımcılar Dikkat! Bu NFT Alım Satım Platformu Hack İddiaları İle Gündeme Geldi

2 years ago 113
Yatırımcılar Dikkat! Bu NFT Alım Satım Platformu Hack İddiaları İle Gündeme Geldi

Önde gelen NFT alım satım platformu OpenSea, bir hack saldırısı ile yeniden gündeme geldi. Popüler NFT platformunun Discord sunucusunun hacklendiği bildiriliyor.

OpenSea’nin Discord Suncusu Hacklendi

Dünyanın en büyük NFT alım satım platformu olarak bilinen OpenSea, zaman zaman bir takım sorunlar nedeniyle sürekli gündeme geliyor. Bu kez ise platformun Discord sunucusunun hacklendiği yönünde söylemler ortaya çıktı.

Öyle ki OpenSea’nin Discord sunucusundan sabah saatlerinde platformun YouTube ile ortaklık kurduğunu ve kullanıcıların projelerini ücretsiz bir şekilde mint etmesini sağlayacak bir geçiş kartı yayınladıkları bildirildi.

Kullanıcıların sınırlı sayıdaki bu geçiş kartlarını almaları için belirtilen linke tıklamaları gerektiği söylendi.

Discord kanalında paylaşılan metnin tamamı şu şekilde:

Önemli Duyuru

Topluluklarını NFT alanına getirmek için YouTube ile ortaklık kurduk ve onlarla birlikte, sahiplerin projelerini ücretsiz olarak mint etmesine ve diğer çılgın yardımcı programlara sahip olmalarına olanak tanıyan bir Mint Pass yayınlıyoruz.

Bu Mint Pass’leri %100 ücretsiz olarak alabilirsiniz. Ancak bunlardan sadece 100 tane olacak ve bir kez gittiklerinde geri gelmeyecekler ve Opensea alım satım platformundan satın almanız gerekecek. Bir tane alanlara tebrikler.

YouTube Genesis Mint Pass‘i buradan ücretsiz olarak basabilirsiniz:

Şu anda ise Discord kanalındaki kullanıcılara herhangi bir linke tıklamamaları yönünde uyarılar yapılıyor.

Hackerların Hedefinde NFT’ler Var

Değiştirilemez token‘lar (NFT’ler), gün geçtikçe popülaritesine popülerlik katmaya devam ederken kötü niyetli kişiler kendilerine bu alandan pay koparmaya çalışıyor.

Öyle ki NFT sektörüne bugüne kadar birden fazla hack olayı rapor edildi ve yaşanan bu saldırılar sonucunda bugüne kadar milyonlarca dolarlık NFT hacker’ların eline geçti.

Dolayısıyla tüm bunlar göz önüne alındığında NFT alım satım platformlarının güvenlik tarafına daha fazla zaman ve para ayırması gerektiği aşikar.

Read Entire Article