Yatırımcılar, Dogecoin’de (DOGE) Bu Seviyelere Dikkat!

2 years ago 90

9 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük meme token ve en büyük 10. kripto para birimi konumunda bulunana Dogecoin (DOGE), geçtiğimiz ay 0,12 dolarlık fiyat seviyesinden bir düşüş başlattı ancak 0,049 dolar bandında kadar gerileyen fiyatın üzerinde daha büyük bir satış baskısı oluşmasının engellendiği görülüyor.

DOGE İçin Önemli Seviyeler

Yazının kaleme alındığı sırada 0,068 dolar bandında seyreden DOGE için 0,070 doların şu an için en önemli direnç olduğu ifade ediliyor. 20 Temmuz’da aslında DOGE bu seviyeyi kırarak 0,076 dolara kadar yükselmeyi başarmıştı.

Bunlara ek olarak 0.159 dolar direncinden döndükten sonra, DOGE değerinin %70'inden fazlasını kaybetti ve 18 Haziran'da 15 ayın en düşük seviyesini gördü. Bu arada, meme-coin 50 EMA'nın altındaki konumunu korudu ve uzun vadeli bir düşüş eğilimi yansıttı.

Analistlere göre geçtiğimiz ay DOGE, günlük zaman diliminde simetrik üçgen benzeri bir yapı oluşturdu. Önceki düşüş trendi göz önüne alındığında, eğer boğalar devreye giremezse, kripto para önümüzdeki seanslarda bir gerileme görebilir. 20 EMA'nın altındaki herhangi bir kırılma, 0,05 $ bölgesine doğru bir satışı tetikleyebilir.

Bununla birlikte, 0,070 doların üzerine yapılacak bir hamlede eğer DOGE bu seviyeyi desteğe çevirirse başka bir yükseliş eğilimi başlatabilir. Bu noktada ise ilk önemli seviyenin, bir önceki reddedilme noktası olan 0,076 dolar olabileceği düşünülüyor.

Dogecoin Yeni Rekor Kırabilir Mi?

CoinMarketCap verilerine göre şu anda DOGE,8 Mayıs 2021’de gördüğü 0,73 dolarlık rekor seviyesinin yaklaşık olarak yüzde 90 altında işlem görüyor. Dolayısıyla meme token’ın yeni bir rekora imza atabilmesi için yüzde 90’dan fazla artış yaşaması gerekiyor.

Güncel genel kripto para piyasası koşulları göz önüne alındığında DOGE’nin yakın vadede yeni bir rekora imza atması olası görünmüyor. Bitcoin’de bir yükselişin başlaması ve bir boğa piyasasına girilmesi halinde ise DOGE’nin de piyasaya ayak uydurabileceği ifade ediliyor. Ancak yatırımcıların beklediği 1 dolar seviyesinin gelip gelmeyeceği hala muamma. Bu noktada bazı analistler DOGE’nin artık kalıcı olduğunu ifade etse de bazıları eninde sonunda Dogecoin’in piyasadan silineceğini ifade ediyor.

Read Entire Article