Yatırımcılar İçin Korkutan Açıklama: BTC’de Beklenen Düşüş Gelmedi Mi?

2 years ago 135

En büyük kripto para birimi Bitcoin’de (BTC) uzun süredir devam eden değer kaybının nerede son bulacağı merak konusu olmuş durumda.

Düşüş Devam Edecek Mi?

Bitcoin fiyatı 9 Mayıs Pazartesi günü, 23 Temmuz 2021’den bu yana ilk kez en düşük seviye olan $33.000 altına geriledi. Bu düşüşün ardından önde gelen bir kripto analisti, BTC fiyatı hakkında tahminlerde bulundu.

Bitcoin Magazin’de Pazar Araştırması Başkanı, UTXO Management’ta kıdemli araştırma analisti ve 21st Paradigm’in kurucu ortağı Dylan LeClair, tarihsel olarak bakıldığında Bitcoin fiyatında gerçekleşen düşüşünün beklenene ulaşmadığını ve düşüşün $24.300 seviyelerine kadar devam edeceğini ifade etti.

Öte yandan Blockchain veri analiz kurumu Glassnode’dan açıklanan verilere göre, BTC hash oranının şu anda bir ayın en düşük seviyesinde olduğu söyleniyor.

Bununla birlikte piyasa duyarlılığı olarak bilinen Kripto Korku ve Açgözlülük Edeksi’nin, “Aşırı Korku” seviyelerine geldiği ifade ediliyor.

Bitcoin Neden Düşüyor?

Bunların yanı sıra Bitcoin’in şu anda neden düşüş ivmesine girdiği hakkında yorumlarda bulunan analist, volatilitesi yüksek kripto varlıklarla birlikte hisse senetlerindeki, düşüşün ana nedeni olarak, Merkez Bankalarının enflasyonu düşürmeyi amaçlayan yüksek faiz politikalarının bir sonucu olduğunu belirtti.

Bunların yanı sıra Jeopolitik nedenlerin de etkili olduğunu savunan uzman analist, başka bir kripto para birimi olan Terra’nın (LUNA) geçtiğimiz hafta sonu vermiş olduğu mücadelelerin kripto varlık sektörü için işleri daha da kötüye götürdüğünü sözlerine ekledi. Açıklamalarına devam eden analist, bazı insanların işler ciddi anlamda kötüye gitmesi durumunda Luna Foundation Guard’ın bir kısmını veya tümünü satmak zorunda kalacağından korktuğunu dile getirdi. Analist son olarak, bu panik satışlarının Bitcoin’in düşüşünde etkili olabileceğini ifade etti.

Read Entire Article