Yatırımcılar Meta Yerine Bu Metaverse Altcoinlerine Akın Edecek!

2 years ago 89

Facebook’un Meta’sı beklenen ilgiyi görmeyebilir. Son yapılan anket yatırımcıların hangi projelere yöneleceğiyle alakalı önemli fikirler veriyor. Peki insanların Facebook’un Meta’sı yerine yöneldiği metaverse girişimleri hangileri? Hangi metaverse altcoinlerinin geleceği var?

Merkezi Metaverse Girişimleri

Başta Facebook’un Meta’sı olmak üzere birçok merkezi ve tam olarak blockchain teknolojisini kullanmayan ayrıca ciddi kar amacı güden girişimler bulunuyor. Peki kullanıcılar kendilerinin kar edemeyeceği bir metaverse de olacak mı? Bu sorunun cevabı net olarak hayır.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 1000 tüketicinin metaverse’e artan ilgisiyle ilgili bir anket, bazı ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. NFT ve metaverse altyapı sağlayıcısı Advokate Group tarafından yaptırılan bir ankette, yanıt verenlerin %87’si teknoloji devleri tarafından planlanan bazı mega projeler yerine blockchain’de bulunan merkezi olmayan metaverse girişimlerini değerlendireceğini söyledi.

Bu Metaverse Projelerine Akın Edecekler

Katılımcıların %77’si Facebook’un Meta projesine sıcak bakmıyor. Facebook’un özel kullanıcı verilerinin yanlış yönetimiyle lekelenmiş geçmişi, Diem adlı bir stablecoin‘i piyasaya sürmeye yönelik erken planlarını çoktan bozdu. Stablecoiprojesi, ABD Kongresi tarafından yoğun bir incelemeyle karşı karşıya kaldı ve proje sonunda kilitlendi. Benzer bir endişe, Facebook’un multi-milyar dolarlık metaverse beklentileri etrafında büyümeye başladı.

Ankete katılanlar, metaverse’in ne zaman ana akım haline gelebileceğine göre bölündü, katılımcıların %20’si 1-2 yıl sürebileceğine inanırken, %49’u 3-6 yıl kadar sürebileceğini söyledi. Oyun, metaverse‘de zaman geçirmenin birincil tercihiydi, ardından sosyalleşiyordu. Ankete katılanların %55’i metaverse’de günde üç saatten fazla zaman harcayacaklarını söyledi.

Ankete katılanların çoğu, oyun oynarken para kazanmaya da büyük ilgi gösterdi. Oyna-kazan modellerinin en son moda olmasıyla birlikte, ankete katılanların %93’ü, asgari ücret karşılığında oyun oynamak için daha fazla zaman harcayacaklarını söyledi. %64’ü gerçek para kazanırlarsa üç saatten fazla zaman harcayacaklarını ve %87’si ödeme iyi olursa tam zamanlı oyuna geçeceklerini söyledi. Elbette bu durum P2E yani play to earn projelerinin daha fazla ilgi göreceği anlamına geliyor. Kripto para piyasalarında bu alanda varlık gösteren çok sayıda altcoin bulunuyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article