Yatırımcılar Popüler Altcoinden Göç Ediyor! Token’da Değer Kaybı Gelecek Mi?

1 year ago 61

Arbitrum (ARB), merakla beklenen airdrop etkinliği nedeniyle yoğun bir ilgiyi üzerine toplamıştı. Ayrıca bu sayede protokol, günlük aktif adresler açısından Ethereum'u (ETH) bile geçmeyi başardı.

ARB'de İşlem Hacmi!

Arbitrum ağındaki airdrop etkinliğinin tamamlanmasının ardından ağa olan ilgi önemli miktarda azaldı. Ayrıca Arbitrum'daki işlemler ve ağdaki etkinlik düşmeye başladı. Günlük aktivite açısından Ethereum'u geride bırakan Arbitrum’da neler olacak? Popüler altcoin Arbitrum, günlük aktivite açısından Ethereum'u aştı, bu da Arbitrum'un yüksek aktivite seviyesinin münferit bir olaydan ziyade bir eğilimin göstergesi olabileceğini düşündürebilir. Bu yüksek etkinlik seviyesi, Arbitrum protokolünün ana ağı olan Arbitrum One'ın performansına bağlanabilir. Yazı kaleme alındığında protokol işlem bazında 200 milyonu aşmayı başarmıştı. Arbitrum protokolünün artan kullanımı, akıllı sözleşmelerinde kilitlenen toplam değerde orantılı bir artışa neden oldu.

Bununla birlikte Artemis'ten elde edilen verilere göre Ethereum hariç, projenin belirtilen açıdan çoğu protokolü aştığını ve yazı kaleme alındığında 2,2 milyar dolar olarak kaydedilen TVL'sini gösterdi. Arbitrum'un protokolünde yüksek aktivite görülse de GitHub'ı için aynı şey söylenemez. Örneğin, Token Terminal'in verilerine göre, ağdaki aktif geliştiricilerin sayısı son birkaç ayda önemli ölçüde azaldı. Ek olarak son 90 gün içinde Arbitrum'un GitHub'ına yapılan kod taahhütlerinin sayısı da %51,4 azaldı.

Arbitrum Verileri!

Bu eğilim devam ederse, Arbitrum'un yeni özellikler ve yükseltmeler sunması diğer protokollere göre daha uzun sürebilir. Ayrıca belirtilen durum devam ederse Arbitrum'un hakimiyetini kaybetmesine neden olabilir. Protokolün daha büyük olumlu performansına rağmen ARB etrafındaki duygu olumsuz kaldı. Santiment verilerine göre, ağırlıklı hissiyatın son birkaç gün içinde büyük ölçüde negatife döndü. Bun durumda göz önüne alındığında token’ın işlem görme sıklığının düştüğünü ima edebilir. Belirtilen faktörler nedeniyle, ARB'nin fiyatı grafiklerde düşmeye başladı.

Read Entire Article