Yatırımcılar Tedirgin! Bitcoin Yeniden 20.000 Doların Altına Geriledi!

2 years ago 87

Lider kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) piyasalara hakim olan ayı sezonu ile mücadelesi devam ediyor. Bitcoin ve Ethereum fiyatında yaşanan belirsizlik etkisini arttırırken yatırımcıların piyasalara olan güveni tartışma konusu olmuş durumda.

Bitcoin Düşüşü

Bitcoin haftalarca süren kaybetme serisine bir yenisini ekledi. Federal Rezerv’in yaptığı açıklamaların ardından Bitcoin’de yaşanan düşüş derinleşerek kripto para biriminin fiyatı 20.000 dolar seviyesinin altına geriledi. CoinGecko’dan elde edilen verilere göre kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin son 24 saat içerisinde yaklaşık %3,9 ve son 14 gün içerisinde %18 oranında düştü. Bitcoin en son Temmuz ayının ortasında yatırımcılar için psikolojik seviye olan 20.000 doların altına düşmüştü, ancak Ağustos ayında yaşanan volatilite ile Bitcoin’de yeniden belirtilen seviyeler görüldü.

Bununla birlikte dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum da Bitcoin’in düşüşünden payını almış durumda. CoinGecko’dan alınan verilere göre lider akıllı sözleşme platformu olan Ethereum’un fiyatı son 24 saat içerisinde yaklaşık %7,6 oranında gerileme yaşayarak 1.479 dolar seviyesinden işlem görüyor. Kripto para piyasalarının en büyük ikinci altcoini, yaşanan düşüşlerin ardından piyasa değerinde yaklaşık %24,7 oranında bir düşüş yaşayarak zorlu birkaç hafta geçirdi.

   

Kripto Para Piyasalarında Son Durum

Öte yandan Layer 1 ağları olan Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Uniswap ve Aave dahil olmak üzere diğer birçok kripto para birimi piyasalarda yaşanan düşüşten etkilenerek ciddi değer kaybı yaşadı.  Temmuz ve Ağustos ayı başlarında piyasa genelinde yaşanan küçük çaplı bir ralli, kripto para piyasasının aylarca süren düşüşünün ardından yatırımcılar yeniden iyimser bir havaya bürünmüştü.

Akıllı sözleşme platformu olan Ethereum'un yaklaşan Merge yükseltmesi, kripto para yatırımcıları için güçlü bir umut kaynağı olsa da yaşanan düşüşler yeniden karamsar bir tablo çiziyor. Ayrıca küresel kripto para birimi piyasa değeri yazının kaleme alındığı tarih itibariyle 1 trilyon doların biraz üzerinde. Bu sayı Kasım 2021'deki 3 trilyon dolarlık zirvenin yaklaşık %66 oranında gerisinde kalıyor.

Read Entire Article