Yeni: 2 Altcoin İçin Soruşturma! ABD Harekete Geçti!

2 years ago 94

Kripto paralarla alakalı tüm devletler önlemler alabilir, kararlar açıklayabilir. Bu kararlar ilgili altcoinin fiyatında sınırlı etkiye sahiptir. Ancak ABD’li düzenleyiciler bir kripto paraya savaş açarsa o altcoinleri tutan yatırımcıların işleri gerçekten güçtür. Ripple örneğinde bunu net biçimde gördük, XRP yıllardır ATH seviyesine yaklaşamıyor.

Altcoin Şirketlerine Soruşturma

Bloomberg raporuna göre, Teksas ve Alabama'daki menkul kıymet düzenleyicileri, sorunlu kripto kredi firmaları Celsius ve Voyager'a yönelik soruşturmalarını genişletiyor. Voyager ve Celsius'un kredileri ve borçluların kredibilitesi hakkında tam olarak bilgi ifşa edip etmediğinin incelendiği söyleniyor.

Texas Eyalet Menkul Kıymetler Kurulu icra direktörü Joe Rotunda, Bloomberg'e, düzenleyicinin birçok firmanın, aldıkları risk miktarı ve türü de dahil olmak üzere yatırımcıların fonlarıyla ne yaptıklarını yeterince açıklamamış olabileceğini tespit ettiğini söyledi. Şirketler eğer yaptıkları işlemlerle alakalı gerekli şeffaflığı tahmin edildiği gibi sağlamadıysa tek sorun iflasları olmayabilir. İki şirketin yöneticileri için de ciddi sorunlar kapıda görünüyor.

CEL ve VGX

Celsius ve Voyager tarafından ihraç edilen tokenler adeta saatli bombaya dönüştü. Celsius hakkında kendi tokenini pompaladığına dair iddialarda birkaç gün önce eski bir çalışan tarafından ortaya atıldı. Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu başkan yardımcısı Amanda Senn, düzenleyicinin bu şirketleri araştırdığını ve "ne olduğunu ve nedenini anlamaya çalıştığını" söyledi. Senn, soruşturmaların henüz başlangıç ​​aşamasında olduğunu, ancak eyaletlerindeki yatırımcıların sorumluluğunu gereği her türlü adımı atacaklarını da sözlerine ekledi.

Geçen Eylül ayında hem Teksas hem de Alabama düzenleyicileri, Celsius'un faiz getiren kripto para yatırma tekliflerinin kayıt dışı menkul kıymetler olduğunu iddia etti. Celsius, 12 Haziran'da para çekme işlemlerini durdurdu ve o zamandan beri müşteriler fonlarına erişemiyor. Firma, olası yeniden yapılandırma seçeneklerini araştırmak için yasal ve mali danışmanlar tuttu.

Voyager, bu hafta başlarında Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulundu. Voyager'ın müşterilerinin fonları da, firma, karşı taraf ve sorunlu hedge fonu Three Arrows Capital'in 650 milyon dolarlık krediyi geri ödeyememesinden sonra geçen hafta para çekme işlemlerini durdurduğu için dondurulmuş durumdadır. Voyager’in günlük çekim limitini 5.000 dolara düşürdüğü günlerde yatırımcıları uyarmış çekimlerin tamamen askıya alınması riskinden bahsetmiştik.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article