Yeni Bir Hack Daha: Bu Altcoin Projesinin Yatırımcıları Dikkat!

2 years ago 119

Merkezsiz bir finans ekosistemi olan Dego Finance, çoğunlukla NFT piyasasıyla ilişkilendiriliyor. DEGO ise likidite madenciliği yoluyla basılan ERC-20 tokenları olarak biliniyor.

Zincirler arası bir NFT ve DeFi protokolü olan Dego Finance’ın, Uniswap ve PancakeSwap üzerinde likidite sağlayan cüzdanları hacklendi ve Dego tokenları boşaltıldı. Ekip, likidite sağlayan merkezlerinin güvenlik açıkları sebebiyle tehlikeye girdiğini iddia ediyor.

Rugpull mu Hack mi?

Daha önce kripto piyasasında hack ve rugpull olayları sıkça yaşanmıştı. DEGO Finance, hack saldırısına uğrayan son kripto projesi olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar Dego Finance kendi likidite adreslerinin ihlal edildiğini savunsa da çoğu kripto yorumcusu, Binance üzerinde bulunan Dego coinin fiyat artışı sonrası böyle bir hamle gelmesine şüpheli yaklaşıyor.

Şirketler Siber Saldırılara Çözüm Bulmalı

Dego Finance hack saldırısına uğrayan ilk kripto varlık değil. Örneğin Japonya merkezli kripto para borsası olan Liquid de siber saldırıların kurbanı olmuştu. Ağustos 2021’de Platformun yetkilileri Twitter üzerinden hacklendiklerini duyururken, bilgisayar korsanlarının saldırısı sonucunda 80 milyon dolar değerindeki kripto parayı kaybettiklerini açıklamışlardı. Yakın tarihli gerçekleşen bir olayda Wormhole token köprüsü, geçtiğimiz hafta çarşamba günü bir güvenlik açığına maruz kaldı ve platformdan 120.000 Wrapped Ethereum (WETH) tokeni çalındı. Bu dolandırıcılıkla şirket, 321 milyon dolar kaybetmiş oldu. 17 Ocak’ta ise yine aynı şekilde güvenlik açıkları kaynaklı Crypto com’dan 33.8 milyon dolarlık kripto varlık çalındı.

Teknoloji ile sistemler geliştiği gibi her yeni eklenti ile güvenlik ihlali veya açıklar bulunabiliyor. Şirketlerin amacı siber saldırılara karşı bu güvenlik açıklarını kapatmak ve yatırımcılarını mağdur etmemek olmalı. Yatırımcılar ve yorumcular, finans şirketlerinden önlemleri arttırmalarını ve güvenlik açıklarını kötü niyetli yazılımcılardan önce keşfetmelerini bekliyor.

Read Entire Article