Yeni Gelişme: Bu Sebepten Bitcoin 10.000 Doların Altına Düşecek Demişti!

2 years ago 98

Kripto para yatırımcılarının neden duygularıyla hareket etmemesi gerektiğini anlamak için bahsedeceğimiz örnek yeterlidir. Birileri çıkar ve Twitter üzerinden farklı verilere dayanarak oldukça özgüvenli şekilde bazı tahminlerde bulunur. Bu yükseliş veya düşüş yönlü olabilir. Ancak yatırımcıların bu tarz iddialı görüşlere karşı dikkatli davranması gerekiyor

Bitcoin 10.000 Doların Altına Düşecek

Evet, Twitter kripto topluluğu tarafından yakından takip edilen CryptoWhale isimli hesap kısa süre önce bir tahminde bulundu. Ciddi miktarda Bitcoin tutan bir cüzdanın varlıklarını satmak için harekete geçtiğini söyledi. Üstelik bununla da yetinmedi ve yaklaşık 300 milyon dolarlık satışın geldiğini ve milyarlarca dolarlık BTC’nin borsalara boşaltılacağını da söyledi. Bunun bir sonucu olarak Bitcoin fiyatının yaklaşık 10.000 dolara hatta daha da altına düşeceğini tahmin etti.

Tam olarak şunları söyledi;

“En büyük Bitcoin balinalarından biri BTC’lerini boşaltmak için acele ediyor. Bugün 361 milyon dolarlık rekor bir satış geldi. Çok daha fazlasının yakın zamanda satılmasını bekliyorum. Bu son yükseliş boğa tuzağı ve balinalar için kaçış likiditesini oluşturuyor. Sizi uyarıyorum, daha sonra uyarmadığımı söylemeyin Bitcoin 10.000 doların altına düşecek”.

Kripto Paralar Düşecek Mi?

Öncelikle iddiaların boş çıktığını söyleyelim. Cryptoquant CEO’su Ki Young Ju tarafından yaklaşık 45 dakika önce yapılan paylaşıma göre yapılan şey FUD ve böyle bir satış olmadı. Büyük olasılıkla Gemini isimli kripto para borsasına ait olan bir cüzdan ve hareket gayet normal. Yani yatırımcıların endişelenmesi gerektiren bir şey bulunmuyor.

CEO şunları söyledi;

“Veriler "1FzW...", "1NYA..." ve "bc1quq..." gibi sıcak cüzdanlarla daha yakın bağlara sahiptir ve bunlar Coinbase veya OKx borsalarına ait değildir. Bunlar Gemini sıcak cüzdanları. Birçok on-chain veri sağlayıcı onları yanlış etiketledi.”

Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 23.600 dolardan alıcı buluyor. İngiltere’nin kripto para tasarısı sebebiyle fiyat birkaç saat önce 24.000 doları aştı ve 24.276 dolara ulaştı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article