Yükselişleri İle Dikkat Çeken O Altcoin’lerin Teknolojisi İçin Korkutan Uyarı: İnsanlığın Sonunu Getirecek!

1 year ago 70

Yapay Zeka (AI) sektöründe uzman bir isim olan Eliezer Yudkowsky, Time Dergisi için kaleme aldığı son yazısında hızla gelişen teknolojinin geleceğine ilişkin korkunç bir uyarıda bulundu.

"İnsanlığın Sonunu Getirecek"

Yapay zeka araştırmalarının öncülerinden Eliezer Yudkowsky, Time Dergisi için kaleme aldığı yeni yazısında şu anda yapay zeka teknolojisini geliştirmek için kullanılan yöntem ve yapıların insanlığı ciddi tehlikeye attığını öne sürdü. Yudkowsky, Yaşamın Geleceği Enstitüsü'nün yapay zeka teknolojisine dönük geliştirmelerin derhal durdurulması çağrısında bulunduğu açık mektuba işaret ederek mektubu imzalamadığını çünkü henüz yeterince ileri gidilmediğine inandığını söyledi:

Ben de dahil olmak üzere bu konularla ilgilenen pek çok araştırmacı, mevcut koşullar altında insanüstü akıllı bir yapay zeka geliştirmenin en olası sonucunun kelimenin tam anlamıyla dünyadaki herkesin ölmesi olacağını düşünüyor.

Yudkowsky, yapay zeka teknolojisinin insanlığı yok etmesinin küçük ya da istatistiksel olarak düşük bir ihtimal olmadığını da ekledi. Aksine, bunun bariz bir sonuç olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

Eğer birileri çok güçlü bir yapay zeka inşa edecek olursa mevcut koşullar altında insan türünün her bir üyesinin ve dünya üzerindeki tüm biyolojik yaşamın kısa bir süre sonra ölmesini bekliyorum.

Yudkowsky, yeni yapay zeka sistemlerinin gerçekte ne kadar bilinçli ve güçlü olduğu konusunda insanların henüz yeterince şey bilmediğini, bu nedenle geliştiricilerin derhal durup teknolojiyi korumak, dünyadaki yaşamı korumak için nasıl önlemler alacaklarına dönük ortak adımlar atması gerektiğini belirtti.

Aralarında Elon Musk'ın da bulunduğu binden fazla yapay zeka uzmanı, araştırmacı, destekçi ve teknoloji girişimcisinden oluşan bir grup, yapay zeka teknolojisinin geliştirilmesine ara verilmesi çağrısında bulunan açık mektubu imzaladı. Yapay zekanın gücü, vaatleri ve potansiyel tehlikeleri geçtiğimiz aylarda Midjourney gibi teknoloji destekli görüntü oluşturma araçlarının kullanımında patlama yaşanması ve OpenAI'nin yapay zeka tabanlı viral sohbet robotu ChatGPT'nin hızla benimsenmesiyle ortaya çıktı.

Microsoft, OpenAI ile 10 milyar dolarlık anlaşma imzaladıktan sonra ChatGPT'yi Bing ve Office 365 ile entegre ederek kullanım alanlarını genişletme konusunda öncülük etti.

Yapay Zeka Temelli Altcoin Hype'ı

Yapay zeka alanında yaşanan tüm bu gelişmeler kripto para piyasasında da büyük hareketliliğe neden oldu. Fetch.ai (FET), Ocean Protocol (OCEAN) gibi yapay zeka teknolojisi temelli altcoin'lerin fiyatı hızla yükseldiği görüldü.

Mevcut yapay zeka temelli altcoin'lerin fiyatı hızla yükselirken, onlarca yeni yapay zeka temelli altcoin dolaşıma sokuldu.

Read Entire Article