Yükselmesi Beklenen Kripto Paralar: Bu İki Altcoini Alın ve Unutun!

2 years ago 122

Kripto piyasasında düşüş hakimken, son zamanlarda toplam kripto piyasasının 1 trilyon kadar değer kaybettiği de vurgulanıyor. Uzmanlar bu düşüşün yanı sıra özellikle Solana (SOL) ve Terra (LUNA)’nın sabırlı yatırımcılar için bir fırsat kaynağı olduğunu söylüyor. Uzun vadede yatırım yapmak isteyenlere uzmanlar, bu iki altcoini alıp, stoklayıp unutmalarını öneriyor.

Piyasadaki Düşüş

Son birkaç ayda artan enflasyon, jeopolitik çatışmalar sonrası borsaların etkilenmesi ve diğer makroekonomik etmenlerle kripto piyasası Kasım ayında gördüğü en yüksek seviyelerden %40’ın üzerinde düşüş gördü ve yaklaşık 1 trilyon dolara yakın değer kaybetti. Ancak kripto analistleri ve piyasayı sıkı takip eden yatırımcılar, bununla benzer örnekleri geçmişte de gördü ve kripto piyasasının doğasında olan bu volatilitenin farkındalar.

Geçmişte de olduğu gibi piyasa çökse bile bir şekilde toparlanıyor ve yeni zirvelere ulaşıyor. Ayrıca yıllık bakıldığında her seferinde sektörün devi Bitcoin (BTC) ve onu takip eden diğer altcoinlerin çoğu yükselişleriyle dikkat çekiyor. Uzmanlar dolayısıyla yatırım yapmanın tam zamanının bu çöküş zamanları olduğunu iletiyor. Ayrıca uzmanlar özellikle Solana (SOL) ve Terra (LUNA)’ya dikkat çekerek yatırımcıların yapacağı akıllı yatırımlar olacağını bildiriyor.

Metaverse İle SOL

Öncelikle Solana (SOL), DeFi uygulamaları ve geleneksel bir finans kurumuna gerek kalmadan borç almayı, faiz kazanmayı ve daha fazlasını mümkün kılıyor. Bu aracıları ortadan kaldıran SOL, daha ucuz gas fee ve daha verimli işlem hızı ile özellikle yeni projelerin de gözdesi oluyor. Ayrıca SOL, 6,7 milyar dolarlık aldığı yatırımla en popüler beşinci DeFi projesi olarak da biliniyor.

SOL’ün bir diğer avantajı da metaverse oyunlarında token olarak kullanılması ve dolayısıyla NFT’lerle de ilişkilendirilmesi oluyor. Metaverse oyun ve NFT meraklıları da işlemlerini SOL ile yapıyor ve SOL’ün benimsenmesi böylece giderek artıyor.

LUNA’nın Stablecoin Avantajı

Diğer yandan Terra (LUNA) ise, hem dolara sabit UST para birimi hem de LUNA ile dikkat çekiyor. UST ile LUNA arasında bir ilişki bulunuyor ve 1 UST elde etmek için 1 dolar değerinde LUNA yakılması gerekiyor. Ayrıca Terra, 25 milyar dolarlık yatırımı ile blockchainde en popüler olan ikinci DeFi sistemi olarak biliniyor. Bunların yanı sıra hali hazırda süren kripto piyasası durgunluğu ve düşüşlerine rağmen LUNA, tüm kripto para birimlerinin aksine yükselişleriyle dikkat çekmiş ve yatırımcılarına neredeyse hiç zarar ettirmemişti.

LUNA her ne kadar yılbaşı ve sonrasında düşüş yaşasa da Şubat ayında toparladı ve Şubat sonu- Mart başı yükselişleriyle çokça dikkat çekti. Ayrıca Terra’nın UST’sine olan talep artışı LUNA’yı etkiliyor ve fiyat yükselişine sebebiyet veriyor. Kripto piyasasındaki belirsizlik ise yatırımcıları daha stabil olan sabit tokenlara yöneltiyor. Stablecoinler arasında da UST, en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Dolayısıyla kripto piyasası düşüş yaşasa bile LUNA, yatırımcılarını üzmüyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article