Yüzde 1600 Artmıştı! Bu Altcoin Yeni Bir Ralliye Mi Hazırlanıyor?

2 years ago 128
Yüzde 1600 Artmıştı! Bu Altcoin Yeni Bir Ralliye Mi Hazırlanıyor?

Popüler altcoin Cardano, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden en çok düşüş gösteren dijital para birimlerini düşünürken akla gelen kripto para birimleri arasında yer alıyor. Düşüş performansının nedenlerinden biri de Cardano blockchain’in kademeli gelişimi olarak karşımıza çıkıyor.

Cardano (ADA) Yeni Bir Ralliye mi Hazırlanıyor?

Cardano blockchainin kademeli gelişimi, Cardano’nun organik büyüme ekosistemini geciktirdi ve sonuç olarak ADA’nın fiyat hareketini etkiledi. Ancak, uzun süreli düşüş aynı zamanda ADA‘yı başka bir ralli için aday yapıyor.

ADA, 0,80 doların altındaki dip seviyelerinden 1,24 dolarda yeni bir yerel zirveye yükseldiğini gören son boğa koşusunda önemli bir başarıya imza attı. Bununla birlikte, kripto para birimi o zamandan beri daha düşük fiyat seviyelerine geri döndü ve şu anda son zirvesinden yaklaşık %23,27 oranında bir düşüş yaşadıktan sonra 0,95 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Belki de ADA’nın fiyat hareketi, yatırımcılara kısa vadeli performansı hakkında fikir verebilir. Öyle ki ADA‘nın düşüş eğilimi, destekle karşılaşmadan önce hala kapsayacağı bir alana sahip gibi görünüyor. Günlük grafikteki RSI, fiyat yönü ile aynı hizada ve MFI, son birkaç gündeki çıkışları onaylıyor.

Öte yandan ADA’nın 4 saatlik grafiği, fiyatın DMI tarafından onaylanan güçlü düşüş baskısının bir işareti olan kısa vadeli desteği çoktan kırdığını gösteriyor. Bununla birlikte, RSI aşırı satım sinyallerini yanıp sönerken ve bu da kısa vadede yukarı yönlü bir dönüş olasılığını gösteriyor.

Kısa vadeli görünüm, zincir içi analizine göre son 24 saatteki piyasa değeri artışıyla daha da güçleniyor.

ADA’nın piyasa değeri artışı, özellikle fiyat son bir haftadır düşüş gösterdiğinden kesinlikle dikkate alınması gereken bir şey. Bununla birlikte, bunun hafif bir artış olduğunu ve diğer ölçümlerin çoğunun bastırılmış bir fiyat hareketine işaret ettiğini belirtmekte fayda var.

Yukarıdaki koşullar, yukarı yönlü başka bir kısa vadeli hareket için olgun koşulları vurgulamaktadır.

Cardano 2020’den Bu Yana %1600 Arttı

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük 8. kripto para birimi olan Cardano (ADA), 2020’nin Aralık ayından 2022 yılına kadar yüzde 1600’lük bir artışa imza atarak piyasadaki pek çok kripto para biriminden oldukça iyi performans gösterdi.

Öyle ki ADA, 18 Ocak 2022’de 1.60 dolar seviyesine ulaşarak 2022’nin en yüksek seviyesini kaydetti. Ancak piyasada yaşanan düşüşler ADA’nın daha fazla artış yaşamasını engelledi.

Popüler altcoin içeriğin kaleme alındığı an itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %6.37’lik bir düşüşle 0.95 dolar seviyesinden alım satım işlemi görmeye devam ediyor.

Read Entire Article