Yüzde 4650 Artmıştı! Tartışmalı Altcoinde Beklenen Düşüş Başladı!

2 years ago 159

Son zamanların en tartışmalı kripto paralarından biri oldu. Oldukça etkileyici bir ralli yaptı. Ancak artık yolun sonu görülüyor olabilir. Kripto paraların yaşadığı çöküşte de payı olan bu altcoin hakkında son çıkan haber fiyatının %16’nın üzerinde düşmesine neden oldu. Peki yatırımcıları neler bekliyor? Bu seviyeden alım yapılır mı?

Celsius (CEL) Token Yorum

13 Haziran tarihinde 0,1 dolara kadar düşen CEL token bugün 4,63 dolara kadar tırmanmıştı. Celsius para çekme işlemlerini durdurduğu için aşırı satışlara maruz kaldı. Fiyat o günlerde 0,1 dolara kadar düştü. Ayrıca kripto para piyasaları da büyük bir çöküş yaşadı. Özellikle stETH yatırımı sebebiyle Ethereum fiyatının da önemli ölçüde kan kaybettiğini görmüştük. Elbette Ethereum (ve stETH pegg’inin bozulmasının) düşüşünün diğer sebebi ertelenen Merge olmuştu.

Kısa süre önce CEL tokenin artık bir geri çekilme hazırlandığı bilgisini paylaşmıştık. Aşırı short pozisyonlar sebebiyle tam tersi yöne hareket eden altcoin tam bir GameStop örneği olmuştu. Kolay para kazanmak için CEL tokene açığa satış yapan yatırımcılar (eğer pozisyonlarını kapatmadılarsa) tüm paralarını kaybettiler. Nitekim milyonlarca dolar tasfiyenin olduğu bilgisi de bizim tarafımızdan paylaşılmıştı.

Celsius ekibi iflas sürecini başarıyla tamamlamak için fiyatı 2 dolar üzerinde tutmaya çalışıyordu. Daha fazlası oldu fakat düşüş derinleşebilir. CEL token yazı hazırlandığı sırada 3,2 dolardan alıcı buluyor. Altcoin son 24 saatte 4,63 dolardan 1,4 dolar kaybederek bu seviyeye indi.

Celsius (CEL) Haberleri

Son yapılan rapora göre Celsius'un gerçek borcunun, 1,2 milyar dolar yerine 2,85 milyar dolar olduğunu gösteriyor. En son rapor, şirketin 6,6 milyar dolar değerinde net borcu ve 3,8 milyar dolar değerinde yönetim altındaki toplam varlıkları olduğunu gösteriyor. İflas başvurularında, firma 1,2 milyar dolarlık bir açığı temsil eden 5,5 milyar dolarlık yükümlülüklere karşılık yaklaşık 4,3 milyar dolarlık varlık gösterdi.

Yatırımcıların platforma yatırdığı 100.669 Bitcoin'den sadece 37.926 BTC kalmış. Celsius davasıyla yakından ilgilenen bir kripto girişimcisi olan ve daha önce kripto borç verenin gerçek bakiye açığının 1,2 milyar dolarlık iddialarına karşı 3 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Simon Dixon, yeni bulgulara işaret etmek için Twitter hesabından paylaşımlar yaptı. Birçok kripto uzmanı Celsius'un planlarını eleştirirken, topluluk fonlarının bir kısmını geri alma umuduyla kripto borç vereni desteklemeye devam ediyor. CEL token fiyatı ise son günlerde short (açığa satış, fiyatın düşüşü beklentisiyle açığa satış yapmak) pozisyonları tasfiye için çabalayan bir grup yatırımcı tarafından spekülatif şekilde artırılıyor.

Read Entire Article