Yüzde 50 Yükselen Altcoin İçin Sert Düşüş Uyarısı! 4 Uzmanın Görüşü!

2 years ago 92

Kripto para piyasaları yaklaşık 1 haftada önemli ölçüde yükseldi ve Bitcoin halen 23.000 dolar seviyesinde tutunuyor. Ancak her düşüş sonsuza kadar olmadığı gibi yükselişin de bir noktada durulması mümkündür. Kripto para yatırımcıları yıllardır bunun ne anlama geldiğini anladı. Popüler bir altcoin için daha fazla düşüş ihtimali beliriyor. Yatırımcılar dikkatli olmalı.

Ethereum (ETH)

Son piyasa rallisinin hangi gelişmeyle tetiklendiği konusunda çok fazla ihtilaf var. Ancak kesin olan bir şey varsa Ethereum, Merge (birleşme) tarihinin 19 Eylül olarak duyurulmasının ardından yükselmeye devam ediyor. Bu tarih ertelenebilir mi? Geçmişte birçok kez oldu ve tekrar olabilir. Bugün Tesla elindeki Bitcoin’leri sattığı için ETH fiyatı erken saatlerde 1.460 dolara kadar düştü. Ancak fiyat hızla toparlanarak 1.500 doların üzerine çıktı. Yazı hazırlandığı sırada ise 1.600 seviyesine tutunmak için mücadele ediyor.

Bir süredir kripto para analistleri yükselişin devam edebilmesi için ETH fiyatının bir miktar geri çekilmesini şart koşuyordu. Peki bugün yaşanan test ile beklenen gerçekleşti mi? ETH fiyatı yeniden 1.700 dolar ve üzerine çıkabilecek mi? Bunun için uzman yorumlarına göz atmalıyız.

Ethereum (ETH) Uzman Yorumları

Kripto para yatırımcıları tarafından en fazla takip edilen analistlerden olan Rekt Captial aşağıdaki grafiği paylaşarak turuncu bölgenin test edilmesi gerektiğini söyledi. Ona göre bu bölgenin test edilmesi daha fazla yükseliş için kilit nokta olacak.

Diğer popüler bir analist olan Team Lambo ise Rekt Capital kadar pozitif değil. Analiste göre yatırımcıların daha büyük bir düzeltme beklemesi gerekiyor. Yaşanacak sert düşüş sebebiyle fiyat 1.440 doların altına düşecek ve 1.200 dolar seviyesinin korunması gerekecek. Üçüncü kripto para analisti ise CryptoLinns’dir. Tam olarak şunları söyledi;

“Son mum, talebin ortaya çıktığını kanıtlıyor. Ama hacim yeterli değil. Bu mumun talebinin şimdi kalıcı olup olmadığına dikkat edin. Mevcut destek seviyesi 1.450 dolar, genel direnç ise 1.630 dolar seviyesidir”.

Son analist Altcoin Sherpa ve önemli destek ve direnç seviyelerine işaret etti. Ethereum yatırımcıları 1.012 dolar ile 1.281 dolar desteklerini yakından izlemeli. Yükselişin devam ettiği senaryoda direnç görevi görecek bölgeler ise 1.701, 2.145 ve 2.465 dolar olacak.

Tüm kripto paraların toplam piyasa değeri halen 1 trilyon doların üzerinde ve Bitcoin 23.277 dolardan alıcı buluyor. Ethereum ise geçtiğimiz yıl bugünün fiyatının %20 altında 1.589 dolar seviyesindedir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article