Yüzde 70 Yükselmişti Ancak Altcoin Düşüşe Hazırlanıyor!

2 years ago 87

Kripto para piyasasının en iyi performans gösteren altcoinlerden biri etkileyici rallinin ardından geri çekilmeye hazırlanıyor. Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 23.800 doların üzerinde alıcı bulunuyor. Günlük kapanış altcoin yatırımcıları için son derece önemli oldu. Uzmanlara göre BTC günü 23.800 doların üzerinde kapatabilirse daha fazla toparlanma gelebilir. Aksi taktirde altcoin için yeniden düşüş öngörülüyor.

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Jesus olarak alınan ve BCH çatalının arkasındaki isim olan Roger Ver geçtiğimiz ay son derece ağır ithamlarla suçlandı. CoinFlex borsası tarafından yapılan açıklamaya göre Roger, tasfiye sonrasında borçlarını ödemeyi reddetti ve kripto para borsası para çekme işlemlerini askıya almak zorunda kaldı. Bugün ise CoinFlex yaşadığı darboğazdan kurtulabilmek için personellerinin önemli bir kısmını işten çıkaracağını açıkladı. Bu adımla aylık giderlerini %60’a kadar azaltmayı hedefliyor.

Roger Ver hakkında ortaya atılan iddiaların ardından BCH fiyatı son 1 ay içinde 96 dolara kadar düştü. Uzun bir aranın ardından 100 dolar seviyesinden düşen fiyat birçok yatırımcı için ciddi kayıpları peşinden getirdi. Hatırlarsanız birkaç ay önce Vitalik Buterin, BCH için hayal kırıklığı ifadelerini kullanmış ve onun artık başarısız olduğunu söylemişti.

Bitcoin Cash (BCH)

Fakat Bitcoin Cash (BCH) tüm bu olumsuzlukların ardından kripto paraların toparlandığı dönemde etkileyici bir ralli yaptı. Yaklaşık %70 artan fiyat 163 doların üzerine yeniden çıktı. Alıcılar şimdilik 150 dolar bölgesini savunsa da son veriler artık geri çekilmenin başlayabileceğine işaret ediyor.

BCH boğaları, önceki sahte düşüş girişiminin ardından 28 Temmuz işlem seansı sırasında 150 doların üzerine çıkmayı başardı. Bu kritik bir fiyat seviyesi çünkü kripto para biriminin mayıs ayındaki dibiydi. BCH sadece bu seviyeyi geri kazanmayı başarmakla kalmadı, aynı zamanda 162 dolara kadar yükselişine devam etti.

Fiyat grafiği, azalan kama modelinden bir kopuş gösteriyor. Bununla birlikte, 150 dolar fiyat seviyesinin üzerinde tutunma kabiliyeti, özellikle RSI tarafından belirtildiği gibi, fiyat zaten aşırı alım olduğu için teste tabi tutulabilir.

Bitcoin Cash, son üç günde yaklaşık %36 arttı ve bu tür kazançlar, bir miktar satış baskısı çekmeye başlayacak. Bunun nedeni, kısa vadeli kar arayan bazı yatırımcıların durgunluğun arkasındaki belirsizliği göz önünde bulundurarak satış yapmayı tercih edebilmeleridir. Kripto para biriminin stok-akış oranı şu anda en son yükselişin izniyle en yüksek aylık seviyesinde. Bu, BCH'nin artık borsalarda son dört haftaya göre daha az olduğu anlamına geliyor.

Bu arada özellikle son 24 saatte aktif adres sayısı arttı.

Yukarıdaki metrikler daha fazla yükselişi destekliyor gibi görünse de balina işlem sayıları farklı bir resim sunabilir. Balina işlemlerinin sayısı 28 Temmuz'da 26'ya ulaştı, ancak son 24 saatte 33'te yeni bir rekor kırdı.

Bu gözlem, basın zamanında son 24 saatte balina faaliyetinin çoğu olmasa da bazılarının kâr amaçlı satışa yöneldiğini gösterebilir. Ek olarak, BCH'nin özellikle şu anda aşırı alım bölgesinde olduğu için önemli bir satış baskısı yaşaması bekleniyor. Bu geri çekilmenin öncekine benzer bir sahte düşüş olup olmayacağını ise Bitcoin belirleyecek. Kral kripto para birimi 23.800 doların üzerinde kalıcılık elde edebilirse BCH yatırımcıları satışa daha az yönelebilir.

Read Entire Article