Yüzde 76 Yükselen Kripto Para İçin Kritik Uyarı!

2 years ago 98

Temmuz ayındaki toparlanmanın ardından Bitcoin fiyatı yeniden 23.500 doların altında alıcı buluyor. Birçok kripto para bu süreçte önemli kazanımlar elde etti. Ethereum dahil altcoinlerin önemli kısmı %100’e yakın fiyat artışları yaşadı. Fakat artık önemli düzeltmeleri görme zamanı geliyor olabilir. Yatırımcıların özellikle bu altcoine dikkat etmesi gerek. Kritik seviyeler ve güncel görünüm haberimizde.

Monero (XMR)

En eski ve gizlilik odaklı kripto paralardan olan XMR Haziran ortasından bu yana önemli ölçüde toparlandı. Ancak 0.382 Fibonacci seviyesinde güçlü bir direnç bulunuyor. Son 1 haftalık hareket Monero boğaları ve ayılar arasındaki mücadeleyi net biçimde ortaya koyuyor. Haziran dibinden %76 yükselen Monero (XMR) 170 dolar seviyesinde güçlü satışlarla karşılaşıyor. Bu bölge popüler kripto para için zorlayıcı bir direnç görevi görecek.

7 günlük dönemde fiyatı birçok kez aşağıya çekmeye çalışan ayılar hacimli alıcılarla karşılaştı. Bu, fiyatı arzın hemen altında mevcut aralıkta tuttu. Bu arada, 17 Ağustos'ta RSI, 14 günlük SMA'sının altına çoktan geçti ve %50 seviyesine doğru ilerliyordu.

Monero (XMR) Yorum

RSI performansı devam eden çıkmazın düşüş lehine sonuçlanması ihtimalini destekliyor. Ayrıca fiyat geri çekilmesini destekleyen bazı on-chain veriler de var. Monero'nun sosyal hakimiyet metriği, 12 Ağustos'ta %4,88'e ulaştıktan sonra son beş gün içinde önemli ölçüde düştü.

Bu veriye göre XMR yatırımcılarının ilgisi azalıyor. Benzer bir düşüş 2 Ağustos'ta 7.26'da zirve yapan XMR'nin ağırlıklı duyarlılığında da görülüyor. Yatırımcı beklentisi artık düşüşe eviriliyor. Monero'nun balinalar tarafından tutulan stablecoin arzı yüzdesi 3 Ağustos'ta aylık en düşük %42,46'dan yükseldi. Yazı hazırlandığı sırada ise %43,5 seviyesinde bulunuyor. Yatırımcılar bu metrikteki artıştan dolayı stablecoinlere dönmeye devam ediyor.

XMR fiyatı halen dip bölgesinden aşırı uzak değil. Yaşanabilecek düzeltmenin ikinci bir güçlü yükseliş dalgasını beslemesi de olası görünüyor. XMR yazı hazırlandığı sırada 160 dolardan 163 dolara yükseldi. İşlem hacmi %12 oranında artarken en büyük 28’inci kripto para konumunda bulunuyor. Gizlilik odaklı altcoin geçtiğimiz yılın mayıs ayında 517 doları aşarak ATH seviyesini belirlemişti.

Read Entire Article