Zaman Daralıyor! Bu Altcoin İçin Büyük Gelişmeye Az Kaldı!

2 years ago 85

Piyasa değerine göre en büyük kripto paralardan biri için önemli bir gelişme var. Fiyat hızla artabilir. Yatırımcıların aylardır beklediği bu gelişme, kripto paranın fiyatını büyük kripto kışında korudu. Kayıpları azaltan tek şey bu büyük güncellemenin beklentisiydi. Elbette Cardano (ADA)’dan bahsediyoruz. Vasil hard fork ne zaman olacak, fiyata etkisi ne olacak?

Vasil Hard Fork Tarihi

Cardano ekosisteminin hızla büyümesine neden olabilecek Vasil hard fork, aylardır ADA fiyatının aşırı satışlar yaşamasını önledi. Mayıs ve haziran ayında yaşanan düşüşlere bu gelişmeyle göğüs geren Cardano (ADA) nihayet hedefine ulaşıyor. Alonzo tarihinin netleşmesiyle birlikte altcoinin hızla değer kazanması bekleniyor. Peki yükseltmenin yaklaştığını nasıl anlarız?

Cardano ile ilgili stake istatistikleri sağlayan PoolTool verilerine göre ağın %14'ü şu anda node’larını en son sürüme yükseltti. Yani Vasil hard fork için zaman artık daralıyor. Input Output CEO’su Charles Hoskinson kısa süre önce operatörleri node’larını haftanın başlarında yayınlanan 1.35.3 sürümüne yükseltmeye çağırdı. Hoskinson, en son sürümün zaten yoğun bir şekilde test edildiğini ve hard forkun yakında gerçekleşebileceğini söyledi.

Şimdilik %14 olan rakamın %75’e ulaşması gerekiyor. Yatırımcılar güncel veriyi PoolTool üzerinden takip ederek Vasil tarihi hakkında fikir sahibi olabilir. Başlangıçta haziran ayında gerçekleşmesi beklenen yükseltme, Cardano geliştiricileri için bugüne kadarki en iddialı yükseltme olarak tanıtıldı.

Cardano (ADA) Fiyat

PoS konsensüs mekanizmasıyla çalışan en büyük akıllı sözleşme platformu olan Cardano’nun kripto parası ADA, yazı hazırlandığı sırada 0,532 dolardan alıcı buluyor. Dört saatlik grafikte RSI nötr bölgenin altında fakat buna rağmen 0,52 dolar bölgesi korundu. 200 günlük ortalamanın üzerinde alıcı bulan ADA için 0,544 dolar seviyesinin korunması önemlidir. Hali hazırda fiyat için yükseliş görünümü devam ediyor.

Kısa vadede yaşanabilecek bir geri çekilmede 0,5195 ve 0,4878 dolar bölgeleri kritik öneme sahip. Yükselişin ivme kazanması için 14 ve 17 Ağustos tarihlerinde aşılan 0,57 dolar bölgesinin üzerinde kapanışlara ihtiyaç var. Vasil sebebiyle alıcıların iştahı artarsa 0,594 ve 0,6675 dolar seviyeleri hedeflenecektir. Orta vadede nihai hedef ise 0,70 ile 0,75 dolar arasındaki bölgedir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article