Zor Durumdaki Kripto Hedge Fonu 3AC’den İflas Başvurusu!

2 years ago 105

Financial Times'ın haberine göre, zor durumdaki kripto hedge fonu Three Arrows Capital (3AC), varlık satışları ve başka bir şirket tarafından kurtarılması da dahil olmak üzere birçok seçeneği değerlendirirken kritik bir gelişme yaşandı.

ABD'de İflas Başvurusu Yaptı

Financial Times, eskiden yönetimi altında 10 milyar dolar değerinde varlık bulunan kripto hedge fonu Three Arrows Capital'in ABD'deki varlıklarını koruyacak Chapter 15 iflas türü için başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Chapter 15, yabancı borçluların ABD'deki iflas işlemlerini yürütmelerine izin veren bir iflas türüdür. Finansal riskten korunma fonunun tasfiye sürecinde devlete ait varlıklarının korumasını mümkün kılar.

İflasa Doğru: Temerrüt Bildirimleri, Kınama, Tasfiye Kararı

Daha önce bildirdiğimiz gibi, İngiliz Virgin Adaları'ndaki bir mahkeme sektöre bir darbe indirerek 29 Haziran'da zor durumdaki hedge fonunun tasfiyesine karar vermişti. Singapur Merkez Bankası ve Singapur Para Otoritesi (MAS) ise hafta içinde iflasın eşiğindeki hedge fonu 3AC'yi yanlış bilgi verdiği iddiasıyla kınamış, yönetimi altındaki varlıklar için belirlenen eşiği aştığını söylemişti. 3AC, son 2 haftadır birçok şirketin alacaklarını tasfiye edememesinden dolayı gönderilen temerrüt bildirimleri ile gündeme geliyordu.

Öte yandan 3AC'nin kurucu ortağı Zhu Su'nun Singapur'daki evini sattığı bildiriliyor. Zhu, kripto para endüstrisinin, artan benimseme oranı nedeniyle fiyatların yükselmeye devam edeceği sözde bir “süper döngü”ye girmesiyle ilgili bir teoriyi teşvik etmesiyle yakından takip edilen bir isimdi. Bitcoin fiyatlarının düşmesinin ardından teorinin yanlış olduğunu kabul etmek zorunda kaldı.

Read Entire Article