Zor Durumdaki Kripto Hedge Fonu Three Arrows Capital’e Bir Darbe Daha!

2 years ago 94

Kripto fonu Three Arrows Capital (3AC), iflas söylentileri arasında varlık satışları ve başka bir şirket tarafından kurtarılma da dahil olmak üzere birçok seçeneği değerlendirirken önemli bir gelişme yaşandı. The Block'un ulaştığı mahkeme kararına göre, kripto türevleri borsası Deribit, İngiliz Virgin Adaları'ndaki (BVI) bir mahkemede 3AC aleyhine tasfiye başvurusu yaptı.

Blockchain.com da Harekete Geçti

Deribit, The Block'a şirketin kripto hedge fonu için tasfiye başvurusunda bulunduğunu doğruladı. Deribit'in tasfiye başvurusuna bazı şirketin dahil olduğu belirtilirken, gizlilik anlaşmalarından dolayı şirketlerin isimleri açıklanmadı. Mahkeme kararına göre, 3AC'nin tasfiye memurluğunu danışma şirketi Teneo üstlendi.

Öte yandan Bloomberg'in haberine göre Blockchain.com da 3AC'nin tasfiyesi için harekete geçti. Blockchain.com'un Deribit'in tasfiye başvurusuna dahil olup olmayacağı veya 3AC'ye karşı ayrıca yasal işlem başlatıp başlatmadığı şimdilik belirsiz.

3AC'nin İflası

2012 yılında Zhu ve eski sınıf arkadaşı Kyle Davies tarafından kurulan 3AC, büyüyerek en büyük ve en iyi bilinen kripto para hedge fonlarından biri haline geldi. Ancak Mayıs'ta Terra ekosisteminin çöküşü ile ekosistemin yerel varlığı LUNA'ya yaptığı yatırımın neredeyse sıfırlanmasıyla 3AC büyük zarara uğradı.

Deribit, 24 Haziran'da 3AC'nin tasfiyesi için başvuruda bulunurken, kripto hedge fonu 27 Haziran'da sipariş üzerine kendi iflası için başvuru yaptı. Konuya yakın kaynaklara göre, 3AC'nin sipariş üzerine yaptığı iflas başvurusu işleri kendi lehine çevirmek için başvurduğu taktiksel bir hamleden ibaret. Ancak Deribit, öncesinde yaptıkları tasfiye başvurusunun onların bu taktiğini boşa çıkardığını belirtiyor.

Deribit'in girişimi, 3AC'nin pozisyonlarını tasfiye eden borsalar arasında olduğunun açıklanmasından günler sonra geldi. 3AC aynı zamanda Deribit'in de hissedarı.

Daha önce bildirdiğimiz gibi, kripto türevleri devi BitMEX de 3AC'yi tasfiye eden ve fonun 6 milyon dolar borcu olan borsalar arasında yer alıyor.

Read Entire Article